WIE BEN IK?

Als de reguliere geneeskunde gaat samenwerken met de complementaire geneeskunde, dan kan je wonderen verrichten!

Ik ben Elly van Beelen, al meer dan 25 jaar gelukkig getrouwd en moeder van 3 fantastische kinderen. Toen ik jong was hield ik me niet zo met gezondheidszorg bezig. Ik had op het VWO wel biologie in mijn pakket, maar dat was alleen omdat ik dat zo’n vreselijk interessant vak vond, niet omdat ik geneeskunde wilde studeren. Na het VWO ben ik HEAO-EJ gaan studeren, een combinatie van economie en recht, ook heel interessant, maar heel wat anders. Toen mijn 2e kind, mijn dochter 8 maanden was kwam ik voor het eerst van mijn leven bij een alternatief genezer terecht, een homeopaat. Er ging een wereld voor me open.

Zo ben ik me langzaam aan steeds meer gaan verdiepen in andere geneeswijzen. Het begon met een klein cursusje voor homeopatisch huis-, tuin- en keukengebruik. Dan een keer naar de osteopaat, een bioresonantietherapeut, ik ging boeken lezen, ging mijzelf en mijn gezin behandelen met natuurlijke geneesmiddelen. Ik riep steeds vaker en luider: ‘Als de reguliere geneeskunde gaat samenwerken met de complementaire geneeskunde, dan kan je wonderen verrichten!’ Ik wilde daar wat mee, maar wat? Ik wilde een gedegen opleiding, een vak leren, me kwalitatief onderscheiden. Maar ja, ga je dan op je 37e weer aan een opleiding van 6 jaar beginnen?

Toen ik dit een keer vertelde aan een osteopaat, zei hij: ‘Waarom ga je geen mesologie studeren?’ Huh, mesologie, wat is dat nou weer? Nou, dat was dus precies wat ik zocht! Een combinatie van complementaire geneeswijzen én reguliere geneeskunde die elkaar versterken en naar de gehele mens kijken in al zijn facetten. 6 jaar studeren was geen probleem meer, natuurlijk kost het tijd om zo’n prachtig vak te leren! En zo ben ik in 2006 begonnen aan mijn opleiding. Eerst een jaar medische basiskennis, daarna 5 jaar mesologie. In 2012 mocht ik mijn praktijk openen en daar werk ik sindsdien met veel plezier. Als afsluiting van mijn opleiding heb ik een thesis geschreven over Vitamine B6. Sindsdien mag ik mij Mesoloog D.M. noemen.

‘Als de reguliere geneeskunde gaat samenwerken met de complementaire geneeskunde, dan kan je wonderen verrichten!’ Dat is nog steeds mijn overtuiging. Daarom wijs ik reguliere geneeskunde zeker niet af, maar werk er graag mee samen. Beide vormen van geneeskunde hebben hun krachten en beperkingen. Door samen te werken kunnen we de krachten versterken en de beperkingen opheffen.

Ik heet u graag welkom in mijn praktijk!

Elly van Beelen, Mesoloog D.M.