HOE ZIET EEN CONSULT ERUIT?

Anders kijken naar uw gezondheid!

Na het maken van een afspraak krijgt u via de mail een afspraakbevestiging toegestuurd samen met een intakeformulier en een voedings- en drankenformulier. In het intakeformulier staan vragen over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc. U stuurt dit formulier een paar dagen voor het consult terug. Bij het eerste consult worden het intakeformulier en uw voedingsgewoontes uitgebreid besproken. (Bij Contact en Afspraak kunt u de formulieren ook downloaden.)

Hierna volgen een aantal laagdrempelige onderzoeken:

Met de Vedapulse wordt er eerst een polsdiagnose gedaan volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Ayurveda. Deze geeft een helder inzicht in uw gezondheidstoestand. De uitslagen alsmede het bijbehorende voedingsadvies krijgt u via de mail toegestuurd.

Onderzoek van het lichaam, zoals gewrichten, huid en buikorganen.

Tongdiagnose volgens de Traditionele Geneeskunde en Ayurveda. Vorm, kleur en beslag van de tong zijn een weerspiegeling van de processen in het maag-darmkanaal.

Elektro Fysiologische Diagnostiek: het meten van acupunctuurpunten op handen en voeten. Hiermee kan ook voeding, allergenen, vitaminen, mineralen, enzymen en hormonen uitgetest worden.

Door de combinatie van deze verschillende onderzoeksmethoden wordt de oorzaak van de klacht duidelijk waarna er een effectief en persoonlijk behandelplan opgesteld kan worden. Het behandelplan bevat advies over het gebruik van middelen, zoals homeopatische en orthomoleculaire geneesmiddelen, kruiden en adviezen over voeding en leefstijl.

Hoe gaat een consult bij EMA Cura in zijn werk?

Indien nodig volgt een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een arts, osteopaat of andere therapeut of behandelaar.